Leeftijd: 23 jaar

Hoe lang geef je al les bij Erazo: 6 jaar (vanaf 17jaar)

Op welke dagen geef je les: Ik heb tot vorig schooljaar (eind 2014) altijd op zaterdag lesgegeven, alsook de springlessen op zondag (1x/maand). Nu geef ik enkel nog de springlessen.

Wat is er zo speciaal aan Erazo: Erazo is geen manege. Je leert hier niet enkel ponyrijden. Er wordt ook belang gehecht aan het verzorgen van de pony. Dit gaat van poetsen en opzadelen tot een handje toesteken in de stallen. De lessen worden hier niet gevuld met 10 à 15 ruiters. Het zijn groepjes van 5 à 6 (max. 7) ruiters. Hierdoor is het niet nodig om allemaal achter elkaar in een trein te rijden. Op die manier leren de kinderen individueel rijden. Erazo is een club waar kinderen hun liefde voor pony’s kunnen delen met elkaar. Het is een club met een hart voor pony’s en paarden.

Welk moment bij Erazo zal jij je altijd blijven herinneren: Veel momenten! Als ik één moment moet uitkiezen, kies ik voor het brevettenkamp in 2007. We waren met ongeveer 10 deelnemers tussen 13 en 16 jaar. De laatste dag speelden we spelletjes op de 3 kleinste pony’s: Bob, Beau en Liezel. Om ter snelste rond kegels galopperen, over een hindernis springen, … en dat allemaal met die 3 mini’s, heel grappig!

Favoriete pony: Mijn favoriete pony van Erazo is Indra (dochter Chispa), maar zij is in 2009 verkocht aan iemand uit Limburg. Ze is nu een goede springpony. Ik probeer haar jaarlijks te bezoeken op Jumping Mechelen om haar aan het werk te zien.

Welke 3 ultieme tips heb je nog voor startende ruiters:
Blijf altijd rustig.
Durf je grenzen te verleggen.
Geniet!