Springles op 18 oktober

10u: AurĂ©lie – Nell – Britt – Iris – Elsie – Thea
Komen jullie een beetje vroeger om het parcours te zetten? Rond 9u15 is prima 🙂

11u: Nanou – Ella – Myrthe – Laura R – Lilly – AnaĂŻs

Veel plezier!

Springlessen tijdens de herfst – inschrijven voor 18 oktober kan vanaf nu

Wil je graag leren springen?
Wil je je springcapaciteiten wat bijschaven?
Of vind je het gewoon superleuk om een paar hindernissen te nemen of een parcours te rijden?

kandidaat wedstrijden 7

 

 

 

 

 

 

Voor ieder wat wils tijdens de springlessen op zondagochtend
.

Noteer alvast volgende data als je er graag bij wil zijn: 20/9 – 4/10 – 18/10 – 25/10 – 8/11.
Inschrijven kan tot de donderdag voordien.

Wil je nu al een plaatsje reserveren voor de volgende springles? Dat kan!

Mijn naam is

Mijn e-mail is

Ik zou graag meespringen op 18 oktober en ik kan komen
 van 10u tot 11u van 11u tot 12u van 12u tot 13u

Dit wil ik nog even kwijt

Opstart nieuw seizoen in code geel

Corona is nog niet verdwenen. 🙁

Lees daarom zeker het documentje met de maatregelen nog eens door. Als iedereen zich eraan houdt, kunnen jullie hopelijk binnenkort weer in alle vrijheid genieten van jullie favoriete sport.

Bedankt!!
foto website maatregelen corona sept

De groepslessen beginnen op woensdag 2 september

Het nieuwe schooljaar is in zicht. De eerste groepslessen zijn gepland op woensdag 2 september. Wij kijken er alvast naar uit 🙂

In de rubriek lessen vind je de voorlopige planning.

Tot gauw!

Inschrijving lessen schooljaar 2020-2021

Vanaf  woensdag 2 september starten de groepslessen weer. Wil je graag zeker zijn van een vaste plek? Ga dan naar de rubriek lessen en vul het formuliertje in.
Prettige vakantie!

Nieuw bij Erazo: wandelen in de buurt

Wil je graag eens een wandelingetje in de buurt maken met een pony? Dat kan!

Je kan kiezen voor een korte wandeling van 1,5 uur (beginners, half-gevorderden en kinderen onder de 12 jaar – vooral stap en waar het kan een beetje draf: 25€) of voor een lange wandeling van 2,5 uur (half-gevorderden en gevorderden, minimum 12 jaar – stap, draf en galop: 40€). De wandelingen worden cash betaald (envelop met naam en datum) of per overschrijving (vermelding naam en datum), niet met de tienbeurtenkaart.

De wandelingen gaan door vanaf 3 ruiters.

Hieronder vind je de data waarop we – bij voldoende interesse – wandelingen zullen organiseren. Duid daarom ALLE data aan waarop je kan. Zo kunnen we proberen om groepjes van minimum 3 ruiters te vormen. Wij contacteren jou per mail om verder af te spreken.

Ik zie een wandelingetje in de buurt wel zitten. Ik ben 


Ik kan op volgende momenten: (Duid ALLE opties aan die jou passen)

 woensdag 29/7 10u (KORT) donderdag 30/7 10u (KORT) vrijdag 31/7 10u (KORT) vrijdag 31/7 10u (LANG) maandag 3/8 10u (KORT) maandag 3/8 10u (LANG) dinsdag 4/8 10u (KORT) dinsdag 4/8 10u (LANG) woensdag 5/8 10u (KORT) woensdag 5/8 10u (LANG) donderdag 6/8 10u (KORT) maandag 17/8 10u (KORT) maandag 17/8 10u (LANG) dinsdag 18/8 10u (KORT) dinsdag 18/8 10u (LANG) woensdag 19/8 10u (KORT) woensdag 19/8 10u (LANG) donderdag 20/8 10u (KORT) donderdag 20/8 10u (LANG) vrijdag 21/8 10u (KORT) vrijdag 21/8 10u (LANG)

 Ik wil graag 1 keer gaan wandelen. Ik wil graag 2 keer gaan wandelen. Ik wil meer dan 2 keer gaan wandelen.

Mijn e-mail is

Mijn 3 favoriete pony's/paarden zijn

 

BEDANKT!!

Bedankt Myrthe, Laura, AnaĂŻs, Lilly, Floor, Sien en Wannes om te komen helpen op de weide.
De pony’s zijn jullie eeuwig dankbaar!!!

 

Zomerkamp@erazo augustus volzet

Je kan niet meer inschrijven voor het kamp van augustus. Het is volledig volzet. Voor juli hebben we nog wel wat plaatsjes. Wie 12 jaar is (of ouder) kan ook nog mee naar de Ardennen 🙂

extra kampen :-)

De paaskampen konden niet doorgaan
 jammer!

Maar
 Erazo zou Erazo niet zijn als er niet naar alternatieven gezocht zou worden.
Ga vlug kijken bij kampen

De groepslessen starten opnieuw

Vanaf maandag 18 mei mogen er weer groepslessen gegeven worden. Wij zijn heel blij om terug te kunnen opstarten. Ook de pony’s zijn er helemaal klaar voor

Om alles vlot te laten verlopen, zullen we een paar aanpassingen moeten doen aan onze normale manier van werken. Kunnen jullie ons helpen om de opstart veilig te houden?

Wat moet je weten?

 • Verwittig ons zo vlug mogelijk als je niet kan komen rijden (minstens 24u).
 • Kom stipt 20 minuten op voorhand. Probeer er op tijd te zijn, maar ook niet te vroeg om overlapping met de vorige of volgende lesgroep zoveel mogelijk te vermijden.
 • Na het rijden heb je nog een half uur om je pony af te zadelen en je stal uit te mesten. Daarna moet je vertrekken.
 • Ouders mogen hun kinderen brengen en afhalen, maar mogen niet in de stallen komen. Er zal een lesgever aanwezig zijn vanaf 20 minuten voor het begin van de les en tot een half uur na het rijden. De lesgever zal alles in goede banen leiden.

Een voorbeeld. Jouw normale uur is op zaterdag van 11u tot 12u. Je komt stipt aan om 10u40. Je poetst je pony en zadelt hem op. Je rijdt van 11u tot 12u. Je zadelt af en mest je stal uit. Om 12u30 moet je vertrekken, want om 12u40 komen de ruiters van de groep van 13u aan.

Algemene richtlijnen:

 • Ben je ziek? Blijf dan in uw kot

 • Hou minstens 1,5 meter afstand.
 • Was je handen na het poetsen, rijden en afzadelen. (maximum 1 persoon aan de lavabo). Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan.
 • Het clublokaal is gesloten. Je kan dus geen drank kopen. Breng je eigen drank mee.
 • Draag handschoenen. Gooi ze na elk bezoek aan de club in de wasmachine.
 • Een mondmasker dragen is niet verplicht. Wil je dat toch doen, kan het enkel in de stallen. Tijdens het rijden is het niet veilig.
 • Kom op tijd en blijf niet hangen (zie hierboven).
 • Om de pony’s te poetsen, gebruik je liefst je eigen poetsgerief. Heb je dat niet, draag dan altijd handschoenen terwijl je je pony poetst.
 • Er mag maximum 1 persoon in de zadelkamer.
 • Betaal liefst op voorhand (10-beurtenkaarten, privĂ©lessen) per overschrijving. Wil je toch cash betalen, kan dat. Je steekt dan GEPAST geld in een envelop, met je naam erop en met vermelding van de dag en het uur van je les. Je hangt de envelop op het magneetbord met voldoende magneten. Wij geven geen wisselgeld terug!

We starten ook terug met springlessen. Hou de website goed in het oog. De eerste springles is op 24 mei. Je kan hiervoor inschrijven in de loop van deze week.

Kampen 2020

De kans is heel groot dat we kampen zullen mogen organiseren, maar we wachten op bevestiging van de veiligheidsraad.

Het kamp van juli zal enkel doorgaan bij voldoende inschrijvingen. Waar zitten al die enthousiaste ruiters? Is er trouwens een leukere manier om de zomer te starten? Inschrijven kan bij “kampen”.

Voor het kamp van augustus zijn er al voldoende inschrijvingen.

Misschien doen we ook nog wel een stage voor gevorderde ruiters en/of een kamp buiten de club. Voor we dit beginnen te organiseren, polsen we graag eens naar jullie interesse. De kans is immers groot dat de geplande reizen naar het buitenland toch niet zullen kunnen/mogen doorgaan.

Je kan je interesse doorgeven door onderstaand formulier in te vullen. Vul alsjeblieft ALLE momenten in waarop je kan.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

nieuw leven

Welkom in de familie, Porfa d’Insegotte.
Porfa (afkorting van het Spaanse ‘por favor’) is een dochter van Chiste en Contendro.
Ze is geboren op zondag 10 mei (moederdag ) om 10u20.
Mama en dochter stellen het goed

moeder en dochter Porfa d'Insegotte 16 mei 2020

 

 

 

contendro

NIEUW!!! – gedeelde privĂ©les

Lieve Erazo’ertjes,

Nieuwe uitdagingen zorgen voor nieuwe oplossingen….

Vanaf 4 mei kunnen maximaal 2 ruiters samen rijden. De lesgever wordt daar niet bijgerekend. Paardensport Vlaanderen vermeldt in de richtlijnen dat er les mag gegeven worden aan maximum twee ruiters. En dat schept mogelijkheden 🙂

Sommige ruiters (of hun ouders) zien het niet zitten om alleen te rijden. Bovendien is een privéles niet voor iedereen nodig en/of niet (financieel) haalbaar.

Dus… wil je graag met twee ruiters samen een gedeelde privĂ©les nemen, dan kan dat! Je betaalt allebei 25 euro (dus twee beurten op je kaart) en je krijgt met z’n tweeĂ«n les…  De piste Ă©n de lesgever zijn helemaal voor jullie alleen. Een Ă©chte beginner en een heel gevorderde ruiter samen in 1 les is niet echt ideaal. Spreek daarom best af met een ruiter van hetzelfde niveau.

Ik heb het documentje om in te schrijven (zie vorig bericht) aangepast. Je kan erop aanduiden of je privéles of gedeelde privéles wil, of vrij wil komen rijden.

Veel plezier!

Nog even volhouden! Je mag al terug beginnen dromen :-)

Lieve Erazo’ertjes

Vanaf 4 mei zal sporten in de buitenlucht weer toegestaan zijn met maximum 2 personen. Wie graag wil komen rijden, mag iets laten weten. Ik kan maximum 2 ruiters tegelijk toelaten op de piste. Je mag vrij rijden, een privéles nemen of een gedeelde privéles (met maximum 2 ruiters).

Wij zorgen voor toezicht waar nodig. We vragen dus ook aan ouders om hun kinderen alleen maar te brengen en op te halen. De regels van social distancing moeten bewaakt worden. Het clublokaal blijft daarom gesloten.

Vanaf 18 mei mogen de groepslessen gewoon weer doorgaan. Het clublokaal blijft ook dan gesloten. Om social distancing zoveel mogelijk te bewaken, vragen we ook dan aan ouders om hun kinderen aan ons te vertrouwen. Wij zorgen voor een veilige omgeving. Verdere richtlijnen volgen via de website een paar dagen op voorhand.

Zoals het er op dit moment uitziet, zullen er in de zomervakantie waarschijnlijk kampen georganiseerd mogen worden. Helemaal zeker is het nog niet. Wij organiseren ook een kamp in juli. Aarzel niet om je daarvoor in het schrijven. Het kamp in augustus gaat zeker door.

De voorbije periode was financieel erg zwaar voor onze club. Twee kampen konden niet doorgaan tijdens de paasvakantie en ook de brevetten mochten niet georganiseerd worden. Bovendien is de lente een periode waarin er heel veel kinderen komen rijden. Er wordt minder afgebeld dan in de winter door het mooie weer. Ook daar hebben we broodnodige inkomsten gemist.

Als je onze club en de pony’s wil steunen, probeer dan vanaf 18 mei zeker te komen rijden op je vaste lesmoment(en). Wil je graag nog eens extra komen op woensdag, vrijdag, zaterdag of zondag, laat ons dan iets weten. Het zou een grote hulp betekenen voor de club. Kom je graag op een andere dag of avond vrij rijden? Ook dat kan… gewoon even een berichtje en we bekijken samen wat er lukt.

Wie vanaf 4 mei graag vrij wil komen rijden, kan inschrijven door het documentje onderaan in te vullen. Duid aub ALLE momenten aan waarop je kan komen. Je mag ook een top vijf van pony’s opgeven. We houden zoveel mogelijk rekening met jullie wensen. We maken een planning op en verwittigen je van zodra die klaar is.

Ondertussen is deze week bijna volzet. Wil je toch nog komen? Hieronder vind je de mogelijkheden:

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Binnenkort plaatsen we een tweede bericht voor vrij rijden in de week van 11 mei.

We kijken ernaar uit om jullie terug te zien (ook al is het op dit moment nog vanop een afstand)!

Het erazoteam en alle pony’s

 

Verbod op groepslessen en privélessen door Corona

Lieve Erazo’ers

Paardensport Vlaanderen publiceerde vandaag een artikel rond het organiseren van lessen. Vorige weekend was de boodschap vaag. Nu niet meer. Het artikel vind je hier: Corona update Paardensport Vlaanderen
Het is overduidelijk dat er geen lessen meer mogen doorgaan. Enkel verzorgen van de dieren en hen de nodige beweging geven mag wel. Wie vragen of voorstellen heeft, mag altijd contact opnemen PER MAIL.

Bekijk zeker ook volgend filmpje eens: Blijf in uw kot!
Het duurt maar drie minuten en is heel duidelijk.

Hou de website in het oog voor meer nieuws.

Verzorg jullie goed! Hopelijk tot gauw…

Lidgeld en verzekering 2020

Graag in orde brengen,  cash of per overschrijving op ons rekeningnummer, liefst vóór 31 december, ten laatste op 15 januari!

Je betaalt 40 euro als je alleen verzekerd wil zijn tijdens activiteiten op de club.
Je betaalt 50 euro als je ook verzekerd wil zijn buiten de club.

 

Lidgeld en verzekering zijn  VERPLICHT!!
Wie niet betaalt, is niet verzekerd!

verzekering

Een vlinder voor Zorka

IMG_1856
Het is een jaar geleden dat Zorka ons verliet
Het feit dat ze er niet meer is, doet nog altijd veel verdriet
Maar de herinnering aan al die leuke momenten met haar
Maakt het verlies en het afscheid toch net iets minder zwaar
En als je deze lente plots een mooie vlinder ziet
Denk dan maar ‘Lieve Zorka, ik vergeet je echt nog niet…’

Een maand later…

ok2

Quote voor Zorka

“Wanneer je verdrietig bent, kijk dan diep in je hart en je zult zien dat je huilt om wat je vreugde schonk.”

Ilke De Vylder

Afscheidsbrief

Allerliefste Zorka

Toen ik dit gisteren te weten kwam, barstte ik in tranen uit. Ik kon niet geloven wat er was gebeurd, ik wou het niet geloven! Er gingen zoveel mooie momenten door mijn hoofd die je Inge en alle geliefden van Erazo hebt geschonken. Zorka, je hebt me zoveel geleerd! Springen met jou ging in het begin moeizaam, en ik had er niet alle vertrouwen in. Maar je deed altijd zo je best, voor iedereen, waardoor ik het vertrouwen kreeg! Zonder zadel rijden, balkjes lopen, springen, spelletjes.. ik heb zoveel met jou mogen meemaken waarvoor ik zo dankbaar ben!

Jammer genoeg kreeg je een vreselijke ziekte, met ups en downs streed je voor je leven! Maar je hebt de strijd verloren, ik ben er kapot van! En ik denk meerderen ook! Je kon niet meer, Inge zag in je ogen dat je het niet meer zag zitten, dat het genoeg was geweest!

Op 27/03 heb je ons dan toch moeten verlaten, ik ben er kapot van! Ik kan niet stoppen met aan jou te denken net zoals vele anderen! Voor nu is mijn allergrootste droom dat ik je nog 1 allerlaatste keer kan zien, nog een allerlaatste keer kan aaien over je prachtige mooie vacht! Jammer genoeg zal dit niet meer gebeuren.. Het was al zo lang geleden dat ik je had gezien, al veel te lang!

Slaapwel lieve Zorka!

Ik zal je nooit vergeten allerliefste meid! Ik hou van jou!

X X X

Ilke R

Één van de zovele Zorkalovers!

Slaapwel, lieve Zorka

 

 22 jaar werd ze. Bijna 19 jaar heb ik haar mogen kennen. En toen kwam het afscheid. Hard, maar toch draaglijk. Pijnlijk, maar toch sereen. Veel te vroeg, maar toch op tijd. Een ziekte met ups en downs. Zorka heeft gestreden, maar verloren. En de dubbele regenboog die een paar uur na haar dood de hemel opfleurde, maakte dat alles draaglijker werd. Slaapwel, lieve Zorka. We zullen je nooit vergeten.
(27 maart 2016)

 

Heel veel dank aan Jasmine en Raf voor de goede zorgen.

Heb jij ook een foto van een leuk moment met Zorka? Wij voegen hem graag toe. 

 

10 jaar Erazo

Op zaterdag 9 mei vierden we feest, want Erazo was jarig. We kregen het weer dat we verdienden 😉 en het werd een geweldige dag met fun voor klein en groot. Vele leuke spelen zoals hoefijzerwerpen, eggeschieten, troumadam, giant vier-op-een-rij, gaaibollen, ringwerpen, steltlopen, ... Voor ieder wat wils. Ook het springkasteel, de ponyritjes, de rodeostier, de leuke fietsjes en de Thomas More fotobooth waren in trek. En daarna even chillen in onze gezellige lounge.

Honger? Onmogelijk met  Erazo's County Fair pannenkoeken, suikerspinnen en popcorn. En 's avonds genoten we van een heerlijke Oklahoma BBQ. Evelien, het Erazo-koor en Frankie van de Dizzy Fingers zorgden voor de muziek. De warme sfeer, het enthousiasme, de toffe gesprekken en vele herinneringen maakten van 9 mei een onvergetelijke dag. Bedankt iedereen!

Hip hip hip HOERA

Op 5 mei waren Secrete en Re jarig. Je kon er niet naast kijken! Ilke en Helena versierden de stal van hun lieveling en maakten zelfs een verjaardagssprong met kroontjes. En na de springles werden de pony’s extra verwend met appels en wortels. Lang zullen ze leven!

Erazo blaast 10 kaarsjes uit!

Hoera! Erazo wordt tien jaar op zaterdag 9 mei 2015. Hou deze dag zeker vrij, want we hebben een heleboel verrassingen voor onze ruiters in petto. En de pony’s? Die krijgen worteltaart. Njammie!

erazo event

© 2020 Erazo

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑