Erazo

Erazo is een officiële club opgericht in 2005 en is aangesloten bij de Vlaamse Liga Paardensport. Erazo wil op een kindvriendelijke en correcte manier kinderen tussen 8 en 14 jaar leren ponyrijden. Erazo is geen manege en kan het best beschreven worden als "een uit de hand gelopen hobby". Onze club is klein en wil bewust zo blijven.

De naam 'Erazo'

Onze ruiters hebben deze naam gekozen tijdens een kamp in Edegem. De naam komt van Era, onze eerste pony en Zorka, onze tweede pony. Zo werd Erazo geboren!

Weetje: d’Insegotte?

Vanwaar komt de naam ‘d’Insegotte’, die alle paarden en pony’s die bij ons geboren zijn, hebben gekregen?

Wel, Château d’Insegotte is een kasteel/landhuis in Filot-Hamoir, een gemeente in de provincie Luik, waar ponykampen van Top Vakantie werden georganiseerd. In 1992 hebben we Era daar gekocht. Ook Caline, Zorka, Inti en Chispa komen van Château d’Insegotte. Elk veulen dat we sindsdien fokten, draagt de naam ‘d’Insegotte’, als ode aan de vele onvergetelijke momenten in Filot.

Club API

Sinds 2022 heeft Erazo een club API.
Een wat?? 
Een club API!
Een AanspreekPunt Integriteit.

Word je gepest of zie je dat iemand anders niet juist behandeld wordt? Merk je agressie, discriminatie of grensoverschrijdend gedrag? 
Blijf er niet mee zitten!! Laat het weten aan Inge, persoonlijk, per mail of telefoon. (inge.rouneau@hotmail.com - 0496/69.53.43)
Wij zorgen ervoor dat je jouw verhaal kan doen in alle vertrouwen, want jouw probleem is ook ons probleem.