In de ideale wereld - waar virussen onder controle zijn en regeringen hun burgers een beetje vrijheid gunnen – kunnen kampen met zekerheid georganiseerd worden.
De ideale wereld is nog veraf… Vergeef het ons dus als bepaalde kampen niet kunnen doorgaan.

KROKUSKAMP@ERAZO – maandag 15 tot vrijdag 19 februari 2021

extern 225€  (9u tot 17u) - gaat door vanaf 10 deelnemers - voor jong en oud - inschrijven tot 5 februari 

De eerste vakantieweek van het nieuwe jaar en een primeur op onze club! Voor de eerste keer organiseren we een kamp tijdens de krokusvakantie.

Pony- en ander plezier verzekerd in een gezellige sfeer. Als de coronamaatregelen aangepast worden is iedereen welkom! Je kan alvast inschrijven. Positief denken helpt misschien 😊

Ik wil er graag bij zijn

Mijn mailadres is

 

PAASKAMP@ERAZO (met mogelijkheid om een brevet te behalen) - maandag 5 april tot vrijdag 9 april 2021

extern 225€  (9u tot 17u) - gaat door vanaf 10 deelnemers - voor jong en oud - inschrijven tot 1 maart 

Paasvakantie!!! Als de paaseieren gezocht en gevonden zijn en je buik vol met chocolade zit, is het hoog tijd om iets actiefs te gaan doen.
En wat is er beter dan een kamp op onze club. 
Iedereen welkom... jong en oud!

Rijden, verzorging, sport en spel, voor beginnende en meer gevorderde ruiters.

Wij zorgen voor activiteiten op jouw niveau. 

Als je graag een brevet wil behalen, geef je dat aan bij je inschrijving. Bij voldoende inschrijvingen zorgen we voor een aangepast programma voor die ruiters, met een brevetafname op donderdag. Wie een brevet wil halen betaalt een meerprijs voor het examen en eventueel een theorieboek.

Meer info over de verschillende brevetten, vind je helemaal onderaan op deze pagina.

Ik wil er graag bij zijn

Mijn mailadres is

 Ik wil graag A-brevet behalen (30€) Ik wil graag een bekwaamheidsattest behalen (30€) Ik wil graag een opdrachtenboekje (5€) Ik wil graag een B-brevet behalen (30€) Ik wil graag een A- en B-brevet behalen (60€) Ik heb een theorieboek nodig (20€) Ik kom met een eigen pony" (10€/dag)

ERAZO GOES NORTH - THE FINAL TOUCH? - zondag 11 april tot vrijdag 16 april 2021

intern 500 € - vanaf geboortejaar 2009 - gaat door vanaf 10 deelnemers - inschrijven tot 1 maart

Voor de vijfde keer gaan we onze Nederlandse buren een bezoekje brengen. Manege De Boschhoeve in Soerendonk is voor velen geen onbekende meer.
Het thema voor deze editie is BEJAARDENTEHUIS. Begin maar al na te denken over een leuke outfit... 🙂 🙂 

Op het programma:
- dressuur, springen, wandelen …. 
- activiteiten die helemaal passen in het thema!

Life is beautiful!
Geniet ervan nu het nog kan….

Ik voel me oud genoeg om mee te gaan

Mijn mailadres is

ZOMERKAMP@ERAZO - maandag 5 juli tot vrijdag 9 juli 2021 EN maandag 23 augustus tot vrijdag 27 augustus 2021

extern 225€  (9u tot 17u) - gaat door vanaf 10 deelnemers - voor jong en oud - inschrijven tot 1 juni

Een kamp op onze club. Elk jaar opnieuw een succes voor jong en oud(er).
Rijden, verzorging, sport en spel, voor beginnende en meer gevorderde ruiters. Wij zorgen voor activiteiten op jouw niveau.

Het best mogelijke begin en de ideale afsluiter van je zomervakantie.

Ik wil dit kamp niet missen

Mijn mailadres is

 Ik wil graag meedoen in juli. Ik wil erbij zijn in augustus. Ik breng een pony mee."

ARDENNENKAMP – HOOP DOET LEVEN! - exacte data nog niet gekend

80€/dag - vanaf geboortejaar 2009 – voorinschrijven tot 1 maart

Om dit kamp te kunnen organiseren moeten we zicht krijgen op het vermoedelijk aantal deelnemers. Voorinschrijven is dus absoluut noodzakelijk.

Er zijn 2 opties:

  • Mont-le-Soie: maandag 2 augustus tot zondag 8 augustus (dressuur – springen – cross – wandelen)
  • Oignies-en-Thiérache: vrijdag 6 augustus tot donderdag 12 augustus (enkel wandelen, met crossopties onderweg 😉)

Voor geen van de twee periodes is het exact aantal dagen bekend. Alles hangt af van beschikbaarheid en aantal kandidaten. Ook Corona mogen we niet uit het oog verliezen.

Ardennen ... Ik duim mee!

Mijn mailadres is

Ik stel me alvast kandidaat voor
 enkel Mont-le-Soie enkel Oignies-en-Thiérache geen voorkeur! Ik wil gewoon naar de Ardennen Als een kamp doorgaat ga ik zeker mee. Ik weet nog niet zeker of ik zal meedoen

INFO BREVETTEN

VOORBEREIDING A-brevet of Bekwaamheidsattest: opdrachtenboekje ‘Wat kan ik al?’ (5€ extra)

Ruiters van alle leeftijden kunnen hieraan deelnemen. Je krijgt een opdrachtenboekje dat je in de loop van het kamp moet afwerken. Het wordt beoordeeld door onze eigen lesgevers.

RUITERBREVET A OF BEKWAAMHEIDSATTEST (30€ extra)

Het ruiterbrevet A kan afgelegd worden vanaf het jaar dat de ruiter/amazone 11 jaar wordt. Het examen bestaat uit 4 delen (2 theoretische en 2 praktische) waarbij je voor alle onderdelen geslaagd moet zijn om je brevet te kunnen ontvangen. Indien je niet geslaagd bent, krijg je een vrijstelling voor de onderdelen waarop je geslaagd bent en kan je een herexamen afleggen.

De theoretische proef wordt schriftelijk afgelegd en gaat altijd vooraf aan het praktijk examen. De examinator zal vragen stellen over de volledige theorie van het ruiterbrevet A. Ook over het gedeelte dat bij het opdrachtenboekje “Wat kan ik al” hoort. Een tweede gedeelte van de theoretische proef gaat over het onderdeel verkeer. Er kunnen meerkeuzevragen en open vragen gesteld worden.

Voor de praktische proef moet de ruiter een paard poetsen, vastbinden, een halster aandoen, … Je moet zelfstandig met een paard kunnen omgaan.

Voor het gedeelte dressuur mogen er tot 4 kandidaten tegelijk het examen afleggen. De examinator zal oordelen of je voldoende bekwaam bent om een paard te berijden en te sturen. Je moet dus individueel de oefeningen kunnen rijden die de examinator vraagt en los van de groep kunnen rijden. Voor de springproef kijkt de examinator of je bekwaam bent om enkele kleine hindernissen op een veilige manier te nemen en dit zonder het paard te storen in de mond en in de rug. Verder wordt er gekeken naar de manier waarop je de hindernissen neemt: juiste lijn, wending goed uitrijden, tempo onder controle enzoverder.

Het bekwaamheidsattest omvat enkel het praktische gedeelte van het ruiterbrevet A. Het wordt ingericht voor jonge ruiters tussen 7 en 10 jaar. Indien je later nog je ruiterbrevet A wilt behalen moet je enkel de theorie nog af te leggen van het brevet A.

RUITERBREVET B  (30€ extra)

Het ruiterbrevet B kan afgelegd worden vanaf het jaar waarin de ruiter/amazone 12 jaar wordt. Het examen bestaat uit 3 onderdelen: praktijk dressuur, praktijk springen en de theoretische proef. Je behaalt het brevet B als je voor de 3 onderdelen geslaagd bent (50%).

De theoretische proef wordt schriftelijk afgelegd en gaat altijd vooraf aan het praktijk examen. De examinator zal vragen stellen over de volledige theorie van het brevetboek. Er kunnen dus ook nog vragen komen uit het gedeelte van het ruiterbrevet A. Enkel het onderdeel verkeer wordt niet meer bevraagd. Er kunnen meerkeuzevragen en open vragen gesteld worden.

Voor de praktische proef rijd je individueel de dressuurproef van het ruiterbrevet B. De examinator zal de verschillende onderdelen van de proef beoordelen. De springproef bestaat uit het rijden van een parcours van 5 hindernissen. De examinator geeft een globale beoordeling en kijkt hierbij naar de houding van de ruiter op de sprong (uit de mond en uit de rug van het paard) maar ook naar de houding tussen de sprongen. Verder wordt er gekeken naar de manier waarop je het parcours rijdt: juiste lijn, correcte wending, juiste galop, tempo onder controle enzoverder.

Om deel te nemen aan het ruiterbrevet B moet je het ruiterbrevet A behaald hebben. Het is mogelijk om het ruiterbrevet A en B te combineren op 1 dag.