Gente d’Insegotte

Gente was het eerste veulen van Chispa. Zij was een verrassing, want toen we Chispa kochten, wisten we niet dat ze drachtig was. Gente was een groot en stevig veulen. Ze was heel erg nieuwsgierig en was vooral geïnteresseerd in mensen. Haar naam is Spaans voor ‘mensen’. Toen ze twee was, kon je haar al berijden, maar op haar drie kreeg ze energie voor tien en was ze alleen nog in te tomen door een heel goede ruiter. Ze is verkocht als springpony naar Italië.

Giorno d’Insegotte

Giorno was de tweede zoon van Zorka, de volle broer van Fierro en de halfbroer van Gibli. Hij was heel nieuwsgierig en een echte bemoeial. Overal wilde hij bij zijn. Van zijn moeder heeft hij het goede karakter en de ijver geërfd. Hij loopt graag. Stilstaan en wachten is niets voor hem. Zijn temperament komt hem goed van pas bij het springen. In 2010 werd hij verkocht aan Elke Appeltans, die D-Licht met hem sprong. Omdat Elke te oud en te groot werd om nog met pony’s te rijden, werd Giorno doorverkocht naar Louis Picard. En met succes! Elk weekend vallen ze in de prijzen.

Helaba d’Insegotte

Helaba is de jongste telg van Zorka. en de halfzus van Indra. Ook zij heeft haar naam niet gestolen. Als veulen was ze een echte spring-in-‘t-veld. Alles wat niet mag, wil ze toch wel even uitproberen. “Helaba, dat mag niet!” Verder heeft ze een goed karakter en is ze moedig, snel en slim. Helaba was verkocht aan de familie Bouts in Limburg, maar we hebben kochten haar terug. Daarna werd ze gereden door Elke Appeltans en stond ze dus een tijdje bij halfbroer Giorno en halfzus Indra. Iedere week sleepte ze wel een of andere prijs in de wacht in C-Licht. Ondertussen is Olivier Nouwen de nieuwe ruiter. Helaba en Olivier zijn een geweldige combinatie. Ze behaalden niet minder dan een tweede plaats op het nationaal kampioenschap in C-midden, de hoogste reeks van de C-pony’s!

Indra d’Insegotte

Indra was de tweede dochter van Chispa en de halfzus van Gente. Indra was heel sociaal en geïnteresseerd, net als haar halfzus. Ze heeft een super karakter en voor een ruiter die haar pit weet in te tomen is ze een droompony. In 2009 vertrok Indra naar haar nieuwe thuis bij Elke Appeltans in Limburg. Elke en Indra reden ontelbaar veel foutloze parcours en ze zijn tot in de hoogste reeks van de pony’s geraakt. Hun eerste wedstrijd in C-midden was direct een voltreffer: eerste plaats! Ondertussen is Indra verkocht aan Robbe Lenaerts, die nu C-beginnelingen springt.

Gibli d’Insegotte

Gibli was de eerste zoon van Inti en de halfbroer van Giorno. Hij had altijd veel ‘praat’, vooral als er merries in de buurt waren. Hij was een typische macho: veel lawaai en een klein hartje. Hij woont nu bij Maibritt Laerkegaard in Denemarken. Haar dochter rijdt met hem. Hij is superlief in de stal, maar soms wel wat koppig tijdens het rijden