Leeftijd: 24

Hoe lang geef je al les bij Erazo: Zes jaar lang heb ik lesgegeven bij Erazo.

Op welke dagen geef je les: Ik geef geen les meer. Het was tijd om de fakkel door te geven.

Wat is er zo speciaal aan Erazo: Bij Erazo vind je geen dompige binnenpiste, lawaaierig café, kleine stallen of zure, afgematte, nijdige pony’s.

In tegendeel. Je vindt er ruiters die ondanks de gietende regen toch komen rijden, lesgevers die alles uit de kast halen om hun ruiters iets bij te leren en gelukkige pony’s. Voor mij is Erazo een gezellige familie met een heel groot hart voor mens en dier.

Welk moment bij Erazo zal jij je altijd blijven herinneren:
Moeilijk om te kiezen. Maar aan één herinnering denk ik nog vaak terug. Enkele jaren geleden waren er geen springlessen op zondag. Er werd enkel gesprongen tijdens de kampen. Een aantal kampen op rij mocht ik met Era springen, super tof natuurlijk. Op de een of andere manier slaagde ik er altijd in om tijdens die springmomenten minstens 1 keer tijdens de les in Era haar nek te belanden. Iedereen lag dan altijd plat van het lachen. Een grappig beeld was het wel.

Elke deelnemer krijgt op het einde van een kamp een aandenken. Dit keer waren het mooie tassen met cartoons van paard en ruiter (Thelwell). Ik kreeg  een tas van een springend paard en een ruiter die daar enkele meters boven vloog.

Die tas leeft nog altijd, een fijne herinnering aan een leuke tijd!

Favoriete pony: Zonder twijfel Era, zij is echt de oermoeder van Erazo. Op haar heb ik alles geleerd, van stap, draf tot galop. Samen hebben we mijn A-brevet gehaald. Ze is de ideale pony om kinderen op te leren rijden, ze is eerlijk en als lesgever kan je Era voor de volle honderd procent vertrouwen.

Welke 3 ultieme tips heb je nog voor startende ruiters:
Luister goed naar je lesgever, die kent de pony’s en weet hoe ze zullen reageren in bepaalde situaties.
Behandel de pony’s met respect en liefde. Geef hen af en toe een knuffeltje, een klopje op de hals of een kusje op hun neus. Verzorg hen na het rijden Laat hen voelen dat je ze graag ziet.
Keep calm and love horses!