Papa Chico… een naam die doet denken aan een bekende clown
Papa Chico… een hit uit 1985 van de Italiaanse muzikant Tony Esposito
Papa Chico… de liefste en grappigste pony van Erazo
Je kwam bij ons op 1 mei 2008, meer dan 13 jaar geleden
Al snel werd je een echte hartendief
Niemand weet hoeveel kinderen je hebt leren ponyrijden
of hoeveel kinderen je terug vertrouwen hebt gegeven
Jouw galop was een zaligheid
Je karakter van goud
De rust zelve
Iedereens vriend
Met je zachte blik
Drie jaar geleden werd je ziek
Je herstelde van een zware operatie
Drie jaar heb je nog verder kunnen genieten
Veel rust, veel vertroeteld worden
Af en toe een lesje
Regelmatig een scheerbeurt
Je dikke staart die gewassen werd
Je was mooi
Je was speciaal
Maar de tand des tijds spaart niemand
Ook geen gouden pony zoals jij
Papa Chico you’re the sun
Papa Chico you’re OUR sun
Slaap zacht, topper
Je zit voor altijd in ons hart

30 mei 2021

 

Heb jij ook een mooie herinnering aan Papa Chico? Wil je graag een tekstje of een foto delen?
Stuur een mailtje.
We geven jouw eerbetoon graag een plaatsje.

 

“Altijd bereid vertrouwen te schenken aan elke ruiter.! Zoveel mooie herinneringen! Voor altijd in ons hart!”
Ingrid en Sofie

 “Ik kan het nog steeds niet geloven dat we onze Papa Chico kwijt zijn. Het dringt soms nog niet door en soms juist kei hard. Ons allerliefste vriendje niet meer in zijn stalletje, niet meer al huppelend op de wei, zijn spulletjes die we niet meer zullen gebruiken, zijn poetsbakje dat ik met veel trots heb mogen versieren, geen kindjes die nog zullen vragen waarom hij zijn tong uitsteekt. Hoe ik hem zo speciaal vond zonder er ook nog maar eens op gereden te hebben, hij sprong er meteen uit. Toen we een aantal jaar geleden mochten kiezen met wie we wouden rijden op Valentijn heb ik nog geen halve seconde moeten nadenken, ik wou absoluut rijden met Papa Chico. Meteen was ik verkocht, wat een zalige pony. Al snel wist ik, dit is mijn maatje. Een topper van een pony met een hartje van goud, eentje dat niet opgeeft en altijd zijn best doet ook al was het een zware dag of had hij niet evenveel goesting. Mijn eerste ritje aan zee met hem is echt een van de mooiste herinneringen, soms niet tegen te houden maar het was zalig. Jammer genoeg worden we allemaal groter (en te groot) waardoor het niet meer ideaal was om er mee te rijden. Maar zijn knappe koppie zien in de stal of op de wei was al meer dan voldoende. Zijn staart wassen om te kunnen tonen hoe mooi zijn staart wel niet is en om er dan een grote vlecht in te kunnen maken. Zijn dikke manen trekken om die dan bij te kunnen houden (of tanden). We zijn hem allemaal zo ontzettend dankbaar voor alles wat hij heeft betekend, we kunnen alleen maar trots zijn. Het zijn de herinneringen die we nu moeten koesteren voor altijd. Een ontzettend geliefde pony, eentje uit de duizend, ik kan niet uitdrukken hoe hard ik hem zal missen en nu al mis. Mijn liefste maatje, ik zie je graag!”

Yoline

Liefste Papa Chico,

Wat was je speciaal…

Je was een rots in de branding en een altijd aanwezige zekerheid.

Die zekerheid was je voor mij  (en met mij nog velen) al heel lang. Het begon allemaal als de pony waar ik als kleine, onzekere achtjarige uk alles op leerde tot de pony waar ik heel veel jaren later een hele hoop even kleine en soms ook even onzekere kindjes hetzelfde mee kon leren. En wat vervulde je je rol als kinderpony fantastisch. Keer op keer kon ik aan een angstig kind vertellen dat jij voor 100% te vertrouwen was en dat je zelfs gedachten kon lezen. En dat kon ik dan ook met alle vertrouwen beweren, want het was ook écht zo. Zo speciaal was je écht! Het was prachtig om te zien hoe je er telkens weer in slaagde om zelfs het meest angstige kind een lach op het gezicht te toveren en hoe je er voor kon zorgen dat ze allemaal langzaamaan hun grenzen steeds een beetje verder verlegden, tot ze opeens deden wat ze eerder beweerden NOOIT te willen/durven doen.

Bedankt dus Papa Chico, bedankt voor alle mooie herinneringen, van mijn allereerste lesjes op jou, mijn allereerste wandeling ( Waarbij je van vreugde zelfs bokte, ik wist niet wat me overkwam!), het halen van mijn B-brevet dressuur tot de vele privélesjes die we samen gaven. Maar vooral bedankt omdat je er altijd was, voor iedereen die je nodig had.

Je was zo lief, zo mooi en zo bijzonder. Je was immens geliefd door zo velen.

Bedankt dus lieve Papa Chico, bedankt voor alles.

Wat zullen we je missen

Klara

Liefste Papa Chico,

Bedankt om mij zoveel te leren, om mij altijd te doen lachen als ik je in je stalletje zag staan, om mij altijd te troosten als ik verdrietig was maar vooral bedankt voor alle mooie herinneringen. Je was vaak een lichtpuntje in de duisternis voor mij en zó veel andere kinderen. Je hebt ontelbaar veel kinderen leren rijden, en vertrouwen gegeven. Toen ik zeven was, mocht ik voor het eerst op jou rijden, en nog heel lang daarna kon ik zo veel lesjes samen beleven met jou. Jouw galop was de zaligste galop die er was. Ik kon alleen maar genieten als ik op jou reed. Je was de speciaalste pony van allemaal, maar ook de liefste, en de geduldigste. Je kon altijd een lach op iedereens gezicht toveren en was een prachtige pony (met of zonder tanden). Je schattige halstertje paste perfect bij jou. Hopelijk galoppeer je nu vrolijk rond in prachtige weiden.
Dankjewel voor alle herinneringen, voor alle ritjes en voor alle troost die je me ooit gaf

Slaap zacht allerliefste Papa Chico

Één van de ontelbare Papa Chico lovers

Lilly

Een bijzondere pony, dat is wat jij zeker was. Een trouwe blik, een hart van goud, een echte knuffelbeer en vooral het zonnetje in de stal die de vele kinderen liet schitteren. Zo onwerkelijk, het dringt nog niet door, wat zal het raar zijn om je stalletje leeg te zien. De gevlekte pony, zo speciaal, zo geliefd, het beste maatje van iedereen. Zoveel mooie herinneringen die ons voor altijd bij zullen blijven en waar we jou enorm dankbaar voor zijn. Je zal ontzettend hard gemist worden lieve vriend.

Rust zacht, we zien je graag!

Kaat

Papa Chico ik mis je…

Ik zal je voor altijd blijven missen…
De leegte die er is zonder jou zal nooit gevuld worden.
Je deed de zon schijnen met je eerlijke blik. Je gaf de stallen kleur met je hongerige hinnik. Je maakte kinderen blij, maar vooral ook mij.
Nu zit je daarboven zo ver en hoog en ik weet zeker dat je daar zorgt voor een prachtige regenboog.
Je verdient een hemel voor jou alleen met heel veel luzerne, senior en groenvoeder om je heen.
Ik wil je bedanken voor alles wat je hebt gedaan! Maar nu moeten we er zonder jou tegenaan.
Een verdiend pensioen en van mij een oneindig lange zoen.
Ik zie je graag mooie jongen (met of zonder tanden)
Sien

Iedereen zei,
Wat ben je lief!

Je was een echte hartendief

Iedereen zei,

Je bent mijn held!

Al huppelend liep je door het veld

Iedereen zei,

Kijk, zonder handen!

Op de pony zonder tanden

Iedereen zei,

Hij doet het weer!

Vol vertrouwen, keer op keer

Maar toen kwam de dag

Ik zag geen enkele lach
Er is veel verdriet

Want jij bent er niet…

De herinneringen zullen er altijd zijn,

Ik mis je, dit gevoel is écht niet fijn

Liefs,
Ilke DV

 Liefste Papa Chico,

Jij stond klaar voor iedereen en gaf mensen vertrouwen. Jij had een zalige galop maar je werd ziek en had veel pijn dus moest je gaan. Nu ben je een mooie ster daar boven en we zijn allemaal heel trots op jou, maar we missen je, dikke vriend. Je was de beste, zaligste, schattigste en liefste pony die ik ooit heb gezien.

Aya


Lieve Papa Chico

Ohh wat was je een prachtige pony! Je weet nog niet zo goed hoeveel mensen je gelukkig hebt gemaakt! Maar je moest gaan. Je had veel pijn … en dat was niet goed! Ineens is de stal leeg… terwijl er een topper had moeten staan! Altijd als ik je stal zal voorbij komen, zal ik aan je denken! En me bedenken hoe een topper je wel niet was, want je liet kinderen hun angsten overwinnen + je leerde zoveeeeeelll kinderen paardrijden! We houden van je!! En je weet dat je altijd in ons hart zal zijn omdat je een top pony was! Het deed ons veel pijn om te horen dat je er niet meer was. Maar hopelijk galopper je nu verder hoer boven! Ik en zoveel anderen hebben van je genoten om bij je te zijn! Je was een toppertje!

WE MISSEN JE!

Ella VD


Liefste Papa Chico,

Ik vond je keileuk en je was altijd mijn lievelingspony in mijn hart.

Ik zal je nooit vergeten.

Je zit voor altijd in mijn hart en ik zie je heel graag, je was altijd zo grappig en lief.

Liefs

Merel


Allerliefste Papa Chico,

Ik weet nog mijn eerste lessen met u. Je was de beste pony die ik me ooit kon voorstellen ik leerde heel van jou. Ik leerde sturen, goed doorzitten, deftig draven,…ik heb zo mooie momenten meegemaakt met jou. Soms dacht ik zelf van oh nee ik moet iets doen wat ik niet kon maar ik vertrouwde u en je deed niks en dat gaf mij een goed gevoel. Ik vertrouwde u en jij gaf liefde en steun! Ik mis jouw aanwezigheid, ik mis alles van u, je aaien, je eten geven, je stal uit kuisen. Alles mis ik. Ik heb er geen woorden voor hoe hard ik u mis! Je bent de beste, liefste, gekste, zorgzaamste pony die ik ken. Ik hoop dat je nu gelukkig bent!

Anna

 


Allerliefste Papa Chico…
Wat was je speciaal. Een echte hartendief met een gigantisch hart van goud. We zullen nooit vergeten hoeveel je voor ons deed. Je hebt nu je verdiende rust gekregen…maar voor ons komt het hard aan. De schattigste, liefste, geduldigste, knapste…pony niet meer in zijn stalletje zien staan…het zal toch altijd een beetje raar blijven. Geniet nu maar van je rust daar boven. Ik hoop dat je daar alles hebt wat je maar wensen kan, want je verdient het als geen ander. Je hebt een speciaal plekje in al onze hartjes voor altijd.

We zullen je verschrikkelijk hard missen allerliefste vriend

Anaïs

 

Wat missen we je. Je was de geweldigste, schattige, fijnste, leukste pony. Ik (en vele andere kinderen) kregen meer vertrouwen door jou. Je hebt zoooooo veeeeeeel kinderen leren rijden. Je galop was de zaligste ooit, ik weet zelf nog mijn eerste les op jou ik vond die geweldi. Je was zo flink en als ik je zag begon ik alleen maar te lachen. Je was echt een top pony met een hart van goud. We missen je heeel hard.

Fee

 

Liefste Papa Chico,

Je leerde ons rijden, ons terug vertrouwen te geven en dat is JOU gelukt!
Je bent zo leuk, schattig, mooi en altijd dapper!
Ook al zijn we je kwijt, je blijft onze schat!
Van mij krijg je een medaille met erop: onze  KAMPIOEN!
We blijven altijd aan jou denken!

Emmeline

 

Allerliefste Papa Chico,

Voor mij ben jij SUPER veel waard! Voor mij ben jij ALLES.
Iedereen houdt van jou. Ik kan nu op vele pony’s rijden, maar ik heb dat moeten leren en jij hebt mij geholpen! Nu ben je een sterretje daarboven, maar wel de allerliefste en schattigste van alle sterretjes in de hemel. Maar ook voor de dag dat jij er niet meer was, was je onze ster, en nu nog ALTIJD!!!
Ik en alle andere ruiters houden van jou en zijn je dankbaar!

Aurélie

 

Liefste Papa Chico,

We leerden jou pas kennen na jouw operatie dus voor ons blijf je voor altijd die lieve gekke pony (zonder tanden). Maar vooral ook de pony waarvan onze meisjes alles hebben geleerd. Oneindig veel geduld had je, de rust zelve, de betrouwbaarste, dat zullen we nooit vergeten. Voor altijd in ons hart!

Mama en papa Aurélie & Emmeline

 

Tranen van verdriet
Een glimlach bij al die warme herinneringen
Het leek wel of je woorden begreep
Empathisch reageerde op elk gevoelDie allerliefste en guitige Papa Chico
Vergeten doet we je niet.
Voor altijd in ons hart

Anke en Nathalie